Doula Denise

Zwangerschap en bevallingen zijn altijd een grote passie van mij geweest. Een passie die ik met mijn moeder deel. Al van kinds af aan wilde ik daar alles over weten. Waar anderen wegzapten zodra er een programma als bevallingsverhalen voorbij kwam, keek ik daar juist heel graag naar. Ik las boeken en luisterde met veel plezier en interesse naar ieders bevallingsverhaal. Met die passie wilde ik iets doen en zo ben ik in 2014 met de opleiding tot doula gestart. Het bleek op mijn lijf geschreven te zijn en inmiddels heb ik al een tijd de leukste baan ter wereld en heb ik heel veel moeders begeleid tijdens de geboorte van hun baby. Ik heb bevallingen in alle soorten en maten gezien: badbevallingen, stuitgeboortes, keizersnedes, tweeling-geboorte, thuis, in het kraamhotel of ziekenhuis.

Omdat ik een groot voorstander ben van life long learning volg ik geregeld workshops, cursussen of woon ik lezingen bij om mijn kennis over zwangerschap en bevallen uit te breiden. Zo heb ik de afgelopen jaren onder andere geleerd over Mindful bevallen, aromatherapie, Reiki en Thaise massage. Ook heb ik een NLP Practitionersopleiding afgerond waarbij ik coachingstechnieken heb geleerd die ik toepas bij de begeleiding van vrouwen met angst en trauma’s.

Al deze kennis deel ik met veel plezier met aanstaande ouders. Tijdens 1-op-1 begeleiding in een traject voor bevallingsbgeleiding, maar ook tijdens een zwangerschapscursus. Zowel prive als in een groep want ik geef als docent ook hypnobirthing cursussen bij MOM&CO en Engelse cursussen voor expats bij Truus Gale.

Door de jaren heen merkte ik tijdens de begeleiding van mijn clienten hoe zwaar de periode na de bevalling werd ervaren, ondanks de hulp van de kraamzorg. Daarom heb ik in 2016 de eerste opleiding tot postnatale doula gevolgd en mag ik mij de eerste gecertificeerde postnatale doula van Amsterdam noemen. Ook dit werk is ontzettend dankbaar en het is geweldig om jonge moeders en gezinnen op de been te kunnen helpen in deze kwetsbare, maar bijzondere periode van hun leven.

Mensen om mij heen omschrijven mij als een nuchter, zorgzaam en rustig persoon. Zij voelen zich op hun gemak bij mij. Ik sta bekend om mijn wat ‘vreemde’ hobby’s… Wat ik zoal doe in mijn vrije tijd? Hoepelen, (sportief!) paaldansen, Afrikaanse dans, Aerial yoga. Dat soort dingen. Maar ook gewoon taarten bakken, Netflixen of de wereld over reizen vind ik fijn om te doen in mijn vrije tijd.

Naast het begeleiden van zwangere vrouwen werk ik parttime als projectleider en beleidsadviseur bij het Expertisecentrum Forensische Psychiatrie. Een heel ander vak, waar ik na mijn opleidingen Forensische Criminologie en Strafrecht ben ingerold. Dit werk doe ik al jaren met veel plezier en ik vind de combinatie van beide banen geweldig!

“Denise is heel lief en zorgzaam en ze kan zich goed inleven. Daarnaast is ze ook erg deskundig, ze heeft veel kennis, is op de hoogte van de mogelijkheden die er zijn en laat je vrij in je keuzes. Ze heeft mij erg goed geholpen met het voorbereiden op de geboorte van mijn zoontje!”Nina