Begeleiding na de geboorte

Mothering the mother

Wow, je baby is er! Hoe overweldigend is het om voor (nog) zo'n mini-mensje te zorgen? Wil je nog wat extra zorg in de kwetsbare weken die je te wachten staan?

Je kunt een Relax mama behandeling bij mij boeken, waarbij ik met een aantal ontspannende technieken je lichaam help herstellen. Ook kun je via mijn andere bedrijf, Nutrilicious, een Voedzaam Kraampakket bestellen. Dit boodschappenpakket bestaat uit zorgvuldig uitgekozen ingrediënten waarmee je een zestal voedzame maaltijden kookt om je lichaam van de juiste voedingsstoffen te voorzien voor de nodige energie, balans en herstel.

Relax mama behandeling


€147 inclusief je eigen belly bind t.w.v. €55

Hoera! De geboorte is achter de rug en jouw baby ligt hopelijk lekker warm bij jou. Je lichaam heeft een geweldig mooie taak verricht door de baby te laten groeien en zich te openen voor de geboorte. Daarom kan je lichaam nu wel wat extra zorg en aandacht gebruiken. It’s time to relax now!

Het relax mama pakket bestaat uit een behandeling van 1 uur, ontspannen in je eigen huis en een belly bind t.w.v. €55. Tijdens deze behandeling zorg ik ervoor dat je lichaam de aandacht krijgt die het verdient en nodig heeft om weer te herstellen van de geboorte. Hierbij gebruik in een combinatie van technieken uit Azië.

De behandeling bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Verwarmende buikmassage en castor olie packing

    Je buik wordt zacht gemasseerd zodat de organen kunnen ontspannend en je weer verbinding kan maken met dit deel van je lichaam. De voedende castor olie packing heeft een diep reinigend, verwarmend en helend effect op de (buik) organen.

  • Ontspannende voetmassage

    Terwijl de castor olie intrekt masseer ik je voeten. Deze massage werkt aardend, stimuleert het loslaten van vastzittende emoties, voert overtollig vocht af en verbetert de werking van de darmen bij obstipatie. Maar het is vooral een fijne, ontspannende massage waarbij vrouwen vaak van de gelegenheid gebruik maken om een klein dutje te doen.

  • Belly Binding

    Met de belly binding techniek uit Maleisië word je bekken- en buikgebied stevig omwikkeld en ingepakt in een lange katoenen doek. De omwikkeling bevordert het herstel van de baarmoeder, zorgt voor het terugkomen van de buikspieren en verbetert je houding, wat helpt bij het voeden van de baby. Ook voel je je letterlijk gesteund en omhuld en dat brengt een fijn psychisch effect met zich mee. Tijdens de behandeling knoop ik de bind volgens de speciale techniek bij je om en leer ik jou (en eventueel je partner) hoe je de doek vervolgens zelf kan ombinden. Het is namelijk aan te raden om de belly bind in de eerste 5-10 dagen zo’n 12 tot 24 uur per dag te dragen en daarna nog zo’n 6-10 uur per dag tot aan 6-8 weken na de bevalling. De belly bind ter waarde van €55,- is inbegrepen in dit pakket, zodat je hem op maat kunt knippen.


Boek jouw behandeling hier in

N.b. ik bied deze behandeling alleen aan in Amsterdam en Amstelveen.

Voedzaam Kraampakket


Voeding is de brandstof voor ons lichaam. Om weer nieuwe levensenergie - Chi- op te doen heeft je lichaam in de kraamtijd warme, voedzame maaltijden nodig. Even geen smoothies en (fruit)salades, maar soepen, stoofschotels en snacks die je lijf liefde en energie geven.

In het Voedzaam Kraampakket vind je de ingrediënten waarmee je zes voedzame maaltijden kunt koken.  Alle ingrediënten in in dit pakket dragen stuk voor stuk bij aan het herstel van je lichaam en het op peil houden van je energieniveau. Daarnaast ondersteunen ze de borstvoeding.

Bestel het pakket en geef jezelf en je baby de beste, meest gezonde start van de kraamtijd.


Bestel hier jouw Voedzaam Kraampakket
“Denise is een wolk sprankelende energie en liefde. Iedere week vulde ze de koelkast met speciale soepen, dahls, pannenkoekjes, banenbroden en curry’s die mijn lichaam per week sterker maakte. Aangevuld met rituelen als massages, yoni-steams en belly binding. Het voelde soms als een spa in mijn eigen huis. Morgen het afsluitende Rebozo ritueel en nog een laatste keer de koelkast vol met Denise d’r heeeeerlijke kookkunsten. Dan laat ze ons los. En dat is ok.”Dagmare