Begeleiding na de geboorte

Mothering the mother

Wow, je baby is er! Hoe overweldigend is het om voor (nog) zo’n mini-mensje te zorgen? In Nederland is het nog niet zo gebruikelijk om extra goed voor nieuwe moeders te zorgen, maar het is tegelijkertijd zo nodig. Wil je nog wat extra zorg in de kwetsbare weken die je te wachten staan?

Met liefde sta ik je bij en regel ik ook nu dat er rust om jou heen is, zodat jij jouw energie en aandacht op de baby kunt richten. Het is fijn dat er ook iemand voor jou zorgt. Je kunt een combinatiepakket van een aantal herstellende behandelingen bij mij boeken. Ook kook ik met veel liefde en toewijding voedzame maaltijden voor je, om je lichaam van de juiste voedingsstoffen te voorzien voor de nodige energie, balans en herstel.

Relax mama


€197

Hoera! De geboorte is achter de rug en jouw baby ligt hopelijk lekker warm bij jou. Je lichaam heeft een geweldig mooie taak verricht door de baby te laten groeien en zich te openen voor de geboorte. Daarom kan je lichaam nu wel wat extra zorg en aandacht gebruiken. It’s time to relax now!

Het relax mama pakket bestaat uit een behandeling van 1,5-2 uur in de eerste of tweede kraamweek, ontspannen in ej eigen huis. Het pakket is inclusief je eigen belly bind ter waarde van €55,-. Tijdens deze behandeling zorg ik ervoor dat je lichaam de aandacht krijgt die het verdient en nodig heeft om weer te herstellen van de geboorte. Hierbij gebruik in een combinatie van technieken uit Azië.

De behandeling bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Yoni Steam

    De speciale kruiden uit Thailand die gebruikt worden voor de yoni steam stimuleren de baarmoeder te krimpen, verwijderen loggia en verzorgen en helen aambeien en het perineum na knippen/inscheuren. Tevens gaat het zwellingen en ontstekingen tegen. Daarnaast heeft de geur een weldadige impact op onze mind. Kortom een bijzondere ervaring! Je krijgt een zakje met de stoomkruiden van mij, zodat je dit nog 6 keer zelf kunt herhalen.

  • Verwarmende behandeling

    Je hebt de keuze uit 1) Mother warming moxa: behandeling met moxa (een stick van gedroogd bijvoetkruid, die een fijne warmte afgeeft) van acupunctuur punten op de buik- en onderrug voor lichamelijk herstel en het in balans brengen van de (Qi) energie. Of 2) Castor oil pack: een voedende pack met castor olie die een diep reinigend, verwarmend en helend effect heeft op de (buik) organen. Als je dat fijn vindt masseer ik je voeten terwijl de castor olie intrekt en zijn werk kan doen.

  • Belly Binding

    Met de belly binding techniek uit Maleisië word je bekken- en buikgebied stevig omwikkeld en ingepakt in een lange katoenen doek. De omwikkeling bevordert het herstel van de baarmoeder, zorgt voor het terugkomen van de buikspieren en verbetert je houding, wat helpt bij het voeden van de baby. Ook voel je je letterlijk gesteund en omhuld en dat brengt een fijn psychisch effect met zich mee. Tijdens de behandeling knoop ik de bind volgens de speciale techniek bij je om en leer ik jou (en eventueel je partner) hoe je de doek vervolgens zelf kan ombinden. Het is namelijk aan te raden om de belly bind in de eerste 5-10 dagen zo’n 12 tot 24 uur per dag te dragen en daarna nog zo’n 6-10 uur per dag tot aan 6-8 weken na de bevalling. De belly bind ter waarde van €55,- is inbegrepen in dit pakket, zodat je hem op maat kunt knippen.


Neem contact op als je dit fijne verwenpakket bij mij wilt boeken

N.b. buiten Amsterdam worden reiskosten gerekend a €0,29 per kilometer.

Kraam maaltijden


Koken is een van mijn andere passies. Met veel liefde kook ik de lekkerste maaltijden en baksels. Ik gebruik alleen maar pure, biologische ingrediënten die je lichaam voeden en bijdragen aan het herstel na de geboorte. De kruiden en specerijen die ik in mijn gerechten verwerk hebben een verwarmend effect en dragen bij aan een verbeterde melkproductie, dus ook je baby profiteert er van mee.

Inmiddels heb ik een heel repertoire aan recepten opgebouwd, die zijn gebaseerd op kennis vanuit Ayurveda en Tradititional Chinese Medicine, maar uiteraard ook vanuit de opleiding tot Orthomoleculair voedingstherapeut. Maar het liefst kook ik met die kennis in mijn achterhoofd op gevoel en stop ik vooral veel liefde in de gerechten. Uiteraard houd ik daarbij rekening met eventuele dieetwensen of een allergie.

Heb je interesse in deze vorm van begeleiding na de geboorte van jouw baby? Lees dan verder en bekijk de mogelijkheden via de website van mijn bedrijf Nutrilicious.


Lees hier verder over de maaltijdservice in de kraamtijd
“Denise is een wolk sprankelende energie en liefde. Iedere week vulde ze de koelkast met speciale soepen, dahls, pannenkoekjes, banenbroden en curry’s die mijn lichaam per week sterker maakte. Aangevuld met rituelen als massages, yoni-steams en belly binding. Het voelde soms als een spa in mijn eigen huis. Morgen het afsluitende Rebozo ritueel en nog een laatste keer de koelkast vol met Denise d’r heeeeerlijke kookkunsten. Dan laat ze ons los. En dat is ok.”Dagmare