Reviews

Wat anderen over Doula Denise zeggen

“Lieve Denise,

Dankjewel voor de geweldige steun voor de bevalling, maar vooral ook tijdens de bevalling.

Door jouw aanwezigheid had ik het vertrouwen dat het goed zou komen en kon ik alles loslaten om me te concentreren op de komst van het kleine wondertje.

Veel liefs, ook van Jherson,

Joanna”

Joanna & Jherson

“Lieve Denise,

Ik wil je nogmaals bedanken voor alle steun, hulp en begeleiding tijdens de geboorte van M. Zonder jou zouden Wan en ik het hele proces op een veel minder mooie en ontspannen manier ervaren hebben. Jij begrijpt als geen ander de meerwaarde van een doula tijdens zo’n intense gebeurtenis, maar ik wil zeggen dat ik geen betere, vriendelijkere, professionele en geweldige begeleiding en ondersteuning had kunnen krijgen of me uberhaupt kan voorstellen!

Je was geweldig! Je was mijn steun tijdens een heel moeilijk/heftig/intens proces en je vormde een geweldig team met Wan. Je bent mijn held! Je gaf me de kracht en moed om me erdoorheen te slaan. Heel erg bedankt daarvoor.

Ik hoop dat bij een volgende kleine, ik weer de eer mag hebben om jou er bij te hebben.

Veel liefs,
Marea”

Marea & Wan

“Ha Denise,

De bananen cake was heerlijk, daar hebben we echt van zitten smullen :). Dank ook voor je lieve kaartje. Ik vind het erg fijn dat ik kan terugkijken op zo’n mooie periode van mijn zwangerschap maar met name mijn bevalling.

Ik heb nu zelf ervaren dat een bevalling ook zo anders kan. Mede dankzij jou :), daar ben ik je heel erg dankbaar voor. Ik hoop oprecht dat het binnenkort heel normaal en voor iedereen toegankelijk wordt om een doula bij de bevalling te vragen/ krijgen en dat alle verzekeraars het opnemen in hun verzekering.

Veel liefs,

Ilona en de mannen”

Ilona

“Lieve Denise, held!

Ik wil je nogmaals bedanken. Voor je eindeloze energie, je inzet, je liefde & knuffels en zoveel meer…

Door jouw aanwezigheid had ik rust en kon ik het aan. In een moeilijke periode heb jij mij precies die zekerheid gegeven die ik miste.

Mijn dank is groot, lieve Denise.”

Ester

“Denise is een wolk sprankelende energie en liefde. Iedere week vulde ze de koelkast met speciale soepen, dahls, pannenkoekjes, banenbroden en curry’s die mijn lichaam per week sterker maakte.

Aangevuld met rituelen als massages, yoni-steams en belly binding. Het voelde soms als een spa in mijn eigen huis.

Morgen het afsluitende Rebozo ritueel en nog een laatste keer de koelkast vol met Denise d’r heeeeerlijke kookkunsten. Dan laat ze ons los. En dat is ok.”

Dagmare & Philip

“Bij een cursus van Mom&co werd mij Denise aangeraden om mij te begeleiden bij de geboorte van mijn 2e kindje. Ik en mijn partner waren er heel erg mee geholpen en voelde ons ontzettend gesteund. Ondanks dat het top druk was in het ziekenhuis hebben wij door Denise daar helemaal geen erg in gehad. En kon ik mij volledig focussen op de bevalling. Zij was er helemaal voor ons.”

Loes & Bouwe

“Als alleenstaande moeder ben ik veel op mezelf aangewezen. Meestal ben ik er van overtuigd dat ik de klussen wel in mijn eentje op kan knappen en wil niet snel iemand om hulp vragen. Maar tijdens mijn zwangerschap en de bevalling was dat toch net even andere koek. Ik had heel erg de behoefte aan iemand die mij zou bijstaan. Op praktisch gebied maar ook op emotioneel vlak.

Denise snapte al snel waar ik naar op zoek was en voelde mij meteen goed aan, met het gevolg dat ik die hulp ook dúrfde te vragen op de momenten dat het echt nodig was en maakte er vervolgens dankbaar gebruik van. Hierdoor verdwenen al snel de beren op de weg en kijk ik nu op een fijne manier terug op de bevalling.

Haar luisterend oor, haar geruststellende woorden, haar ‘zijn’ tijdens de bevalling, haar relaxte uitstraling, haar lekkere maaltijd, haar humor, kortom…. wat een fijn mens! Veel dank, voor alles!”

Petra

“Voor de eerste keer zwanger zijn is best spannend je weet niet wat er te wachten staat en je hoort zoveel verschillende verhalen. Ik had eerlijk gezegd nog nooit van een Doula gehoord, ik kreeg de tip van een vriendin en ben er onderzoek naar gaan doen. Het leek mij zo fijn om iemand naast me te hebben die dit vaker had meegemaakt en mij kon steunen tijdens deze periode. Ik heb er ook geen seconde spijt van gehad.

Het was heel erg fijn om Denise als Doula te hebben. Zij heeft mij vol vertrouwen door deze tijd heen geleid. Ik kon voor al mijn onzekerheden bij haar terecht waardoor ik niet bang was voor de bevalling. Tijdens de bevalling stond zij aan mijn zijde samen met mijn partner.
Dit was erg prettig en voelde zo vertrouwd, waardoor ik mij helemaal kon focussen op de bevalling.
Ik heb mijn zwangerschap en de bevalling zeer positief ervaren, mede dankzij Denise.”

Anne

“Ik heb Denise leren kennen tijdens een zwangerschapscursus die zij gaf. Denise heeft in haar begeleiding een zachte, maar ook nuchtere en praktische benadering. Dit sprak mij erg aan.

Toen ik een aantal maanden later zou worden ingeleid voor mijn bevalling, besloot ik om een doula erbij te vragen. Ik hoefde niet lang na te denken wie dat zou worden: Denise.

Mede dankzij haar coaching kijk ik terug op een hele mooie, bijzondere en ook soepele bevalling. Denise pakte waar nodig de regie en hielp mij om tussen de weeën goed te ontspannen.

Denise, nogmaals heel veel dank voor jouw belangrijke rol!”

Linde

“Lieve Denise,

Wauw, wat een bevalling! Ik had met vele scenario’s rekening gehouden van tevoren, maar deze niet helemaal. Door de cursus gingen we er heel positief in, zoals het hoort :).

Dankjewel dat je ons hebt geholpen om T. ter wereld te brengen. Je hebt van Maarten en mij een topteam gemaakt tijdens de bevalling. Dankzij jou lukte het mij (enigzins ;)) om de rust te behouden en positief te blijven. Je herinnerde me eraan dat ik het kan.

Ontzettend bedankt en ik hoop dat je nog vele aankomende mamma’s net zo’n mooie ervaring kan geven: positief en vol kracht. You are an angel :).

Liefs xx,
T., Maarten en Lissy”

Maarten & Lissy

“Lieve Denise,

Dank je wel!! Voor je begeleiding, je betrokkenheid, je informatie, je support. Dankjewel voor je ruimte en tijd, je vaardigheden je kennis, je lekkernijen. Voor de tegendruk in mijn rug toen mijn weeen op zijn hevigst waren. En voor het vertrouwen dat ik mede door dit alles heb gekregen in mijn lijf en in een goede afloop, op welke manier ook. En de afloop is prachtig. Een heftige, lange bevalling zonder nare na-gedachten en het mooiste jongentje ooit.

Liefs,
Renske”

Renske

“Lieve Denise,

Bedankt voor je steun en hulp tijdens mijn zwangerschap en met name de bevalling!

Heel fijn hoeveel rust jij kan uitstralen en voelde wat ik nodig had.

Hopelijk zijn je toekomstige bevallingsfeesten wat meer de knalfuifen zoals ik die beloofd had :). Gelukkig is het goed afgelopen.

Heel veel succes en geluk nog!

Liefs,
Anne-Fleur”

Anne-Fleur

“Beste Denise,

Heel veel dank voor je steun bij de zwangerschap, bevalling en herstel.

Je tips massages, aanwezigheid maar ook je humor hebben voor ons deze mooie periode lichter gemaakt en ons vertrouwen gegeven.

Liefs,
Sophie & Matthijs”

Sophie & Matthijs

“Ik was zwanger van mijn eerste kindje. Niet te geloven wat er dan allemaal op je af komt. Een borstvoedingscursus hier, voorlichting pijnbestrijding daar. Ik wilde goed voorbereid zijn en had ons overal voor ingeschreven. Totdat ik las waar Denise allemaal mee kan helpen. Een doula bij de bevalling vond mijn man niet echt nodig. Om toch een mooie middenweg te vinden heb ik Denise gevraagd om bij ons thuis voorlichting te komen geven over de bevalling. We hebben met elkaar de fases doorlopen, wat je kan verwachten en ze heeft mijn man drukpunten laten zien en samen oefeningen doorgenomen wat voor mij verlichtend kon zijn tijdens het bevallen en de zwangerschap. Ik ben naar de borstvoedingscursus geweest en de info avond over de pijnbestrijding in het ziekenhuis. Maar de middag dat Denise bij ons was, heb ik t meeste aan gehad. Veel informatie en alle aandacht voor onze vragen. Echt super fijn want ik kijk mede door de goede voorlichting van Denise heel positief terug op mijn bevalling!”

Roos

“Nadat we Denise hadden leren kennen bij de Hypnobirthing cursus van MOM&CO, hebben we haar gevraagd om ons te begeleiden gedurende mijn bevalling. Onze baby lag in stuitligging, wat de bevalling net wat spannender maakte.

Het was ontzettend fijn en waardevol om haar aan onze zijde te hebben. Met haar rustige energie heeft ze het gehele proces op een prettige manier begeleid. Ze verzag ons van een luisterend oor, gaf massages en was er op de juiste momenten om pijnbestrijding technieken toe te passen en mij door de weeën te coachen.

We zijn ontzettend blij dat ze erbij was en dat we deze bijzondere gebeurtenis met haar hebben mogen delen.”

Claudia & Alex

“Lieve Denise, je hebt mij tijdens mijn zwangerschap in de aanloop naar mijn bevalling en tijdens mijn bevalling begeleid, en ook na de bevalling als postnatale doula.

Wat vond ik het fijn dat je er was bij de bevalling. Ik was ontspannen, kon mijn lijf het werk laten doen, en kon het als vanzelf laten gebeuren. Ik weet zeker dat jouw aanwezigheid en steun hebben geholpen om mij de rust en ontspanning te geven die daarvoor nodig was.

Toen de kraamzorg stopte kwam jij mij ook ondersteunen als postnatale doula. Je kookte heerlijke maaltijden, maakte schoon, voorzag het kraambezoek van beschuit met muisjes, deed boodschappen. Wat was het heerlijk dat ik me daardoor die eerste periode volledig op mijn kindje kon richten en in alle rust kon wennen aan het moederschap.

Dank je wel voor alles! Liefs, Michelle.”

Michelle

“Dankbaar en blij ben ik met mijn twee uiteenlopende bevalling verhalen, die ik samen met jou gedeeld heb. Onze eerste ervaring samen is geweest in 2015. Je hebt mij begeleid tijdens mijn zwangerschap en bevalling. Ik was jou eerste bevalling. Het was er niet 1 uit een boekje, maar ondanks inleiden, een ruggenprik, en een kindje die een lastige start had kijk ik er toch positief op terug! Iets wat zeker komt door jouw goede zorgen en steun tijdens en na de bevalling. Ik kon voor en tijdens en zelfs na de bevalling bij je terecht met al mijn vragen en onzekerheden. Jij had mij goed voorbereid met al je kennis en dat maakt ook dat ik zodra jij en Cor er waren totale vertrouwen had en kracht kreeg dat dit allemaal goed zou komen.
Bevalling en zwangerschap twee waren totaal anders. Jij wist me nog meer te vertellen over natuurlijke pijnbestrijding, verschillende manieren van bevallen en je kon jou ervaringen met mij delen. Je wist me goed gerust te stellen en je verzekerde me dit gaat een andere ervaring worden! En ja hoor dit gebeurde ook. Dit was meer dan een bevalling uit een boekje. Door jou aanwezigheid en door een paar goede Doula tips die wij hadden doorgenomen tijdens de zwangerschap bij ons thuis werd het zes weken geleden een hele ontspannen thuisbevalling met kaarslicht aan in bad bij opa en oma. Wat ben ik trots en blij dat wij deze ervaringen samen hebben gedeeld. En ook de nazorg was weer geweldig. Je bracht thee mee voor de naweeën, je hebt me verwend met een heerlijk gerecht waarbij ik sneller op kracht zou komen. En heel fijn en mooi kon ik alles nalezen na de bevalling in een prachtig verslag wat je speciaal voor ons had gemaakt! Zodat we de bevallingen elke keer weer even mogen herbeleven!

Lieve Doula Denise, wij willen je via deze weg nogmaals enorm bedanken voor alle liefde en goede zorgen tijdens deze twee unieke ervaringen die wij samen met jouw hebben gedeeld! Wij zouden niets over willen doen, en kijken op beide ervaringen positief terug ook al was de laatste bevalling wel echt de kers op de taart! Wij wensen je heel veel plezier en geluk toe bij al het moois wat komen gaat, want wij weten zeker dat er nog een hele mooie toekomst vol unieke ervaringen voor jou ligt!”

Fanny

“Bij een baring samengewerkt en volledig kunnen loslaten door het vertrouwen in jouw kunnen. Voor verloskundigen heel waardevol en prettig! Als ik ooit ga bevallen wil ik jou erbij ❤️”

Esma

“Kundig en lief, betrokken en professioneel! Heel prettig om mee samen te werken voor ons als verloskundigen.”

Aline

“Denise is heel lief en zorgzaam en ze kan zich goed inleven. Daarnaast is ze ook erg deskundig, ze heeft veel kennis, is op de hoogte van de mogelijkheden die er zijn en laat je vrij in je keuzes. Ze heeft mij erg goed geholpen met het voorbereiden op de geboorte van mijn zoontje!”

Nina

“Dankzij Doula Denise kijken wij terug op de mooiste ervaring in ons leven tot nu toe! Ik weet voor mezelf bijna zeker dat ik heel anders op mijn bevalling terug had gekeken als Denise er niet voor ons was geweest! De rust die ze uitstraalt, haar professionaliteit, en kennis gaven ons een heel warm en vertrouwd gevoel! Waardoor ik me volledig kon focussen op de komst van onze Zoon! Mochten we in de toekomst nogmaals in verwachting zijn, dan doen wij zeker weer een beroep op Denise! Wij kijken terug op een mooie ervaring! Bedankt daarvoor lieve Denise!”

Fanny

“Wij waren samen een echt team. De een bracht wat te drinken de ander bracht de natte lap voor het gezicht. Ook heel fijn was dat onze doula bij mijn vrouw kon blijven na de bevalling toen onze zoon weggebracht werd omdat hij zuurstof tekort kwam. Ook toen er gegeten moest worden wisselden wij elkaar af. Het gaf mij een geruststellend gevoel dat ik mijn vrouw nooit alleen hoefde te laten.”

Cor

“Wij zijn heel blij met de goede zorgen die jij als doula aan ons gegeven hebt. Je stond altijd voor ons klaar. We waren goed voorbereid op de bevalling mede dankzij jou en als resultaat kijken we heel positief terug op onze bevalling. Een bevalling met alle toeters en bellen maar dankzij jouw liefde en goede zorgen ging het ontspannen en zelfs met een lach voorbij. Een uniek moment, een mooie ervaring. Ik ben blij dat we die samen hebben gedeeld.”

Anoniem

Testimonials in English

“I will never forget how Denise guided me through the birth of our second son. After having had a cesarean section the first time I gave birth and having difficulty recovering from that I really hoped to give birth the natural way the second time around. Somewhere around 37 weeks I did not feel so confident I could do this and I decided to search for a doula and found Denise. Without Denise I am sure I would have given up. She massaged my back for 18 hours during my non-stop (it felt like that) contractions and also calmed me down when I was about to panic. Her presence is so calming and comforting and now almost 1,5 year later I still vividly remember how she was there for me.

 After giving birth Denise started cooking for us and she just made the most delicious food: soups, healthy cakes, breads, stews and other comforting meals. I still cook many of her recipes today. She was kind enough to continue doing this for a bit longer than usual and it was just a total treat at a time in our life where we could use it best!”

Hesther & Michael

“One week ago I gave a delivery and Denise was supporting me with all of this process during the labor and some weeks before. My husband & I can not even imagine this process without Denise: we are really thankful for her emotional support, reasonable advises, being so prepared (!) and gentle! Even voice of Denise during this process so helpful and supportive! Denise, thank you very much!!! You are part of our memory in the most important moment in our life 🙏

We wish you all the best and highly recommend you for other parents!”

Galina & Hessam

“My first birth was tough. However, after my daughter had made her entrance, it was the sleep-deprived and soul-crushing first few weeks as a new mother that left me the most traumatized. I knew when I fell pregnant again with my second child that I wanted to do everything in my power to experience birth and the newborn stages differently. I had wanted to have my daughter at home but was required to transfer to hospital at a late stage. I was actually thankful of the change of professionals with the hospital transfer and the staff at OLVG West were brilliant. But I remember a blur of a lot of different faces both during labour and in the post-partum days after, people who cared for me professionally but without knowing me or my family. When looking back on that time, I really feel that change of care had a profound impact on me and my experiences as a new mother. As a result, it was very important to me that second time round I had continuity of care and a recognition from a care-provider that a mother’s well being needed support, love and nurture in pregnancy, labour and the during post-partum weeks. Working with Denise was the best decision I made to achieve this. It was wonderful to be able to gradually get to know someone over the course of my pregnancy and be secure in the knowledge that I would have someone with me at the time of birth to support me and my husband that we knew and knew us. Someone who knew our wishes, could guide us and ultimately in those early weeks – take care of us.

As with all these things, the birth of my little boy was quite unlike the birth of my daughter. My waters broke in the early evening on the couch, I went to bed as normal that night and slept! I woke up to contractions that I breathed through and was able to snooze in between. I listened to my hypnotbirthing tracks. I felt calm, rested, (kind of) prepared – all the things I didn’t with my first birth, despite my best intentions. At around 5am, my daughter woke up and I updated Denise on the night. With being up and about, my contractions started to become more intense and with less space in between. Denise suggested I take a shower and told me that she was on her way round. In the shower, my contractions started to bear down and I could feel my body prepare for pushing contractions. I was shocked (and thrilled!) and couldn’t believe I had gotten to this stage already. Things moved very quickly, luckily Denise arrived to be with me just before my little boy arrived. She adjusted my position on the floor of my bathroom – the shower still on – and guided me,supported me, holding my hand, rubbing my back, reminding me I could do this. My little boy’s head arrived before the midwife was up our stairs, and Denise gently helped me to find and hold his head as he was born. I know that for some people the thought of that sounds scary and daunting. But for me it was the most empowering experience of my life. I was in awe of my body, its intuition and ability and I felt safe and supported. I couldn’t have asked for more.

Denise helped me and our little baby boy move gently back to my bed and stayed with us for the rest of the morning, cleaning things up, cooking us food and being a gentle and supportive presence. Denise continued to support us through those early weeks. Having someone to come over and take care of me, make healthy and nutritious food, make tea, give me a massage, help with breastfeeding and my recovery after birth, was absolutely wonderful. It took the pressure off and allowed us to bond as a new family of four. But it was the consistency of having someone there – someone who had gotten to know me, had seen me birth my baby and get to know him in those early weeks, which proved to me so, so valuable. I look back on the birth of my baby boy and those first few weeks as some of the most happy and wondrous of my life. I feel so privileged to have been given the opportunity to experience that time like that. After my first birth, I used to think that women who described their birth or newborn days as glorious must have been completely delusional. But now I know, they must have just had a Denise in their life.”

Zoe

“Denise is the perfect birth partner, she will be your friend, confidant and cheerleader if and when you need it.
Denise was so knowledgable about pregnancy and birth and she really put us at ease. Denise is a practical thinker, a warm personality and good communicator and she can easily adapt to situations.

The tips and tricks in the preparation for birth and throughout the pregnancy, really assisted us. From the excercises that eased back pain, to the support during labour up until to the very ‘moment’ by my bedside.

This is way more than a job for Denise- she takes this in her stride with much passion, capability and grace.”

Gabi & Daniel

“Denise was an angel and a priceless support during our delivery.

I couldn’t recommend her enough, especially to non Dutch parents.

We are forever thankful!”

Sabine & Lorenzo

“I was extremely fearful about birth and it helped me so much to talk about it with Denise from day 1. It made such a difference to my mindset and to our whole experience! She brought us the perfect mix of knowledge, empathy and super calm and positive energy – and she was sooo resourceful and full of great tips all along, before, during and after delivery.

On the day itself she created the perfect ‘bubble’ for my husband and myself, we could focus just on living and enjoying the moment and nothing else.

Looking back at birth now -6 months further down the line- I’m immensely grateful that she helped us having such a smooth delivery, I am coping with all the sleepless nights now with our baby because I didn’t start already exhausted from birth. I simply can’t recommend her enough”

Cristina

“Denise has been my Doula since June. I gave birth to my little girl Amaia on the 16th August and I had my final meeting, which climaxed with a post natal inspired Mexican ritual (rebozo closing ceremony) exactly when Amaia was 1 month old, so I am prepared to face the new world as a proud mamá.

Denise has been only a whatsapp message away all along, answering to all my queries, as crazy and picky as they might have been, and she always had a simple, prompt and useful advice for me. Knowledgeable, resourceful and a friendly support has been very much appreciated. The massages techniques for my husband proved to be very welcomed during labour as well as the spinning babies exercises. Thanks to your TENs device I managed to go through labour under control, as much as I could but I will never forget the hot water feeling you put on my on my lower back as soon as I got into the birth pool. I felt so peaceful and managed to regain my energy for the final pushes.
The birth story and the photo pics of the most important labour moments are amazing. Something we will well preserve and show to Amaia one day. She will be proud of your work too 🙂

All in all, considering Amaia is our first baby and we have no family in the country, Denise’s support has been fantastic! Many thanks Denise, I wish you all the success in your so enjoyed job 🙂 Let’s keep in touch. PS: the banana cake and the beetroot soup you cooked were delicious and good to know that they are very healthy. Thanks a lot for taking care of us.”

Mara

“Denise was my doula in my first birth. She is very calm, which helped to calm me down as well. Her advices helped me a lot, as well as my husband.

It was a completely new experience and I’m sure that her support both before and during the labour was super important for giving me more confidence and tranquillity. I could go through all my fears because I knew that she was there supporting me.

I don’t have words to thank for all this help!
I’m sure that she was born to be doula. This is a wonderful talent and to have met her was a lovely present in my life!”

Paula

“What a delight to have Denise present at my first birth! Her calm voice assuring me is still in my head today :). She was a huge support for my boyfriend as well; without her we probably couldn’t have felt as such a team. She gave him confidence and instructions as how to support me. Denise felt what was needed before we could even express it. I am so grateful for her presence & support throughout my pregnancy and of course my labour.”

Maria

“Denise was my doula during the birth of my first baby. As it was my first baby, I wasn’t sure what to expect during labour, how would it be and so there I realised that I made the right decision of hiring a doula. She was one person known to me whom I can trust fully and can ask for any help without any hesitation. She was very supportive, polite, warm, informative and calm. She constantly put counter pressure in the back and help me coping up with the pain. She helped me providing food & drinks. She is been extremely humble and helpful during the whole delivery and the pictures and birth story she did for me is something I cherish always. Thanks for being my doula Denise!!”

Ruchi

“I get emotional thinking of my birth experience with Denise. She held my hand, looked into my eyes and guided my breathing which was exactly what I needed to get through my 4 day labor. I don’t know what I would have done without her. What we went through together was more intimate then what I’ve experienced with friends or family, it was amazing to have her by my side.”

Megan